PREMENOPOZUN BELIRTILERI SARAçOğLU FOR DUMMIES

premenopozun belirtileri saraçoğlu for Dummies

premenopozun belirtileri saraçoğlu for Dummies

Blog Article

Ayrıca dış gebeliğin önlenebilmesi için neler yapılabileceği hakkında da bilgi vereceğiz. Eğer siz de dış gebelik hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenmek istiyorsanız, okumaya devam edin!

'Dış gebelikte adet olunur mu?' derseniz, tıpkı sağlıklı hamilelikte olduğu gibi adet kanaması beklenmez ama bu durumun kesinliği yoktur, istisnai bir durum olabilir.

Dış gebelik aynı zamanda ektopik gebelik olarak isimlendirilir. Dış gebelik normal bir şekilde ilerleyemez. Döllenmiş yumurta rahim dışında yaşayamaz ve büyüyen doku eğer tedavi edilmezse hayatı tehdit eden kanamalara neden olabilir.

Dış gebeliğin tarihteki ilk vaka MS 963 yılında zamanın Arap alimi Albucasis (Eb’ul Kasım el Zehravi) tarafından kaydedilmiştir. 1731 yılında ise Gifford ayrıntılı olarak  ektopik gebelik(Dış gebelik) kavramını açıklamıştır.

Karın ağrısı: Dış gebelikte, genellikle karın alt kısmında şiddetli ve dayanılmaz bir ağrı hissedilir. Bu ağrı, zamanla artabilir ve hareket ettikçe daha da kötüleşebilir.

Semptomu olan kadınlarda bulgular tipik olarak son normal adet döneminden altı ila sekiz hafta sonra ortaya çıkar. Bu süre ektopik gebeliğin yerleşim yerine göre değişebilir.

Eğer tedavi ameliyat ile yapıldıysa en az 1 ay ilişkiye girilmemeli. Vajinal kanama görülebilir ancak dikiş kanaması olursa doktora başvurulmalı.

Doktor bireyin hamile olduğunu doğrulamak için insan koryonik gonadotropin hormonu yani HCG kan testi yapılmasını isteyebilir. Bu hormonun seviyeleri hamilelikte artar.

Bazı olgularda ektopik gebeliğin yanında rahim için Detaylı Bilgi Burada normal seyreden bir gebelik varlığı da olabilir. Bu vakalarda lokal medikal tedaviler ve cerrahi yöntemlere başvurulur.

Embriyo belli bir boyuta geldiğinde ise tüpte yırtılma, patlamaya neden olur ve iç kanama meydana gelir. Yani dış gebelik tıbbi advertisementıyla ektopik gebelik embriyonun rahim dışı herhangi bir yere tutunması ve orada gelişmesi olarak tanımlanabilir.

Dış gebelikte ilk başta herhangi bir belirti fark etmeyebilirsiniz. Bununla birlikte, dış gebeliği olan bazı kadınlarda, adet gecikmesi, meme hassasiyeti ve mide bulantısı gibi olağan erken gebelik belirtileri veya semptomları vardır.

Dış gebelik tedavisinde doğru bir uzmanla yerinde bir teşhis ve tanı konması şarttır. Dış gebeliğin teşhisi iki farklı yönteme başvurularak gerçekleştirilmektedir. İlk olarak idrar ve kan testlerinde hamile olduğu saptanan kadınlarda ultrasonla muayeneye başvurulur.

Bu risk faktörlerinden birine veya daha fazlasına sahip olan kişiler gebe kalmayı planladıklarında hekimleriyle görüşmeli ve dış gebelik riskini lower etmek için gerekli önlemleri almalıdır.

Dış gebelikte ameliyat, genellikle kanama ya da adet dışı kanama yapan kitleleri çıkarmak için yapılır. Kadın doğum uzmanının kararına göre doğal yollarla da ameliyat yapılabilir.

Report this page